Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szilveszterig lehet jelentkezni a gitárversenyre

Volt, aki szó szerint vette a felhívást: 14 éves jelentkezője is van a Barta Tamás emlékére megrendezendő gitárversenynek. A fiatalon elhunyt zenész Ő még csak most tizennégy című dalát kell eljátszani egy szál gitárral, és egy szabadon választott művet kell még előadni. Az ezekről készült egy-egy perces videókat a youtube-ra várják, és a nyertes 10 ezer ember előtt játszhat el egy dalt az LGT-vel jövő februárban az Arénában. A zsűri tagjai: Karácsony János, Madarász Gábor és Sipeki Zoltán! Mivel nagy az érdeklődés, december végéig meghosszabbították a jelentkezési határidőt. Gimnazistákat, harmincasokat, negyveneseket is megmozgatott a felhívás.

0 Tovább

LGT - KITILTVA!

1976. debemberében tartotta első romániai turnéját az LGT.  Az Atlasz dobosa, Szekeres Gábor játszott Laux József helyén. Szűk egy évvel később ismét Romániába utazott koncertezni a Loksi. A bukaresti koncertet a román parlament épületében - azaz a Ceauşescu-palotában - tartották. A hangbeállás közben a zenekar és a technikusok már-már tettlegességig fajuló vitába keveredtek a helyi bőrkabátosokkal. A következmény: külügyminisztériumi jegyzékváltás és kitiltás Romániából. 

2007-es marosvásárhelyi koncert 21 évvel később...

0 Tovább

LGT DUMA

SOMLÓ: "Sokszor nevetek rajtam" (A Volt 1X1 zenekar című filmből)

0 Tovább

Karácsony János fuvolázni tanul

Mindkét lánya tanult zenélni, bár pont gitározni egyikük sem tud - árulta el Karácsony János. Több hangszeren is játszanak, 2007-ben fel is léptek az LGT-vel a Sziget Fesztiválon. Az egyik énekelt, a másik fuvolázott. A zenész nem akarta befolyásolni az ízlésüket, igaz, azért beszólt nekik, ha nem épp kedvére való zenét hallgattak vagy játszottak. Most pedig úgy tűnik, hogy -ha közvetve is- de épp Rebeka lánya az, aki hat az ő zenei világára. Mivel a hölgy már az egyetemre koncentrál, és alig játszik a fuvolán, így apja vette kézbe a gyönyörű hangszert.

0 Tovább

Presser szokott puskázni

Nagy szövegrontónak tartja magát Presser Gábor. Elmondása szerint nem tud jól verset, prózát tanulni. Ez a saját dalaira is igaz. Van benne egy félelem, hogy nehogy hibázzon, mert azt nagy tiszteletlenségnek tartaná a közönséggel szemben. Egyszerűen azt gondolja, hogy ciki, ha a rajongók jobban tudják a dalokat, mint ő maga. Persze ez nem jelenti azt, hogy mindig rontana:-), de maximalizmusa miatt inkább bebiztosítja magát: így aztán nem ritka, hogy kis papírokat ragaszt a zongorájára, amin a dalok szövegei olvashatók.

0 Tovább

lgtmaraton

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek