Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Húsz éve történt

1992 decemberében sem volt híján a történéseknek a Loksi:-) Megjelent a Zörr, az Amadinda, a Locomotiv GT és a Trio Stendhal közös lemeze. Boltokba került a Best os Locomotiv GT 1971-1992 kazetta, valamint az LGT Nagy Képes Kottás Emlékkönyv, kottákkal, dalszövegekkel, archív fotókkal, kortárs művészeti alkotások reprodukcióival, Presser Gábor bevezetőjével.

December 10-én bemutatták a budapesti Átrium moziban a Búcsúkoncertről készült, Kapitány Iván rendezte filmet, Báj-Báj Loksi! címmel. Ám a vetítésen botrány kerekedett: a filmet gyártó Kozmo Film és az utómunkálatokat végző Magyar Filmlaboratórium Vállalat között elmérgesedtek az anyagi viták; ezért vagy másért, a film utolsó jelenetei nem készültek el időre, így a bemutatón ezeket nem is vetítették le.

0 Tovább

'76-ban több büntit is kaptak

Lengyelországban óriási siker volt a Kultúrpalota kongresszusi termében adott koncertről készült felvétel. A Loksit nem kérdezték meg, és nem kérték fel, mégis egy nagy és három kislemez készült az anyagból, amelyen semmiféle utómunkát nem végeztek. A magyar közönség - a KGST-nek "hála" - nem ismerhette meg ezt, ugyanis idehaza nem került forgalomba. Októberben megjelent a Locomotiv GT V., ám nem sokáig tartott az öröm. Miután kiderült, hogy Laux disszidált, lekerültek a korongok a boltok polcairól. Nem úszták meg büntetés nélkül azt sem, hogy Németországban "megmentettek" két koncertet: Németh Gábor, a Skorpió dobosa ugrott be a berlini koncerteken. Emiatt azonban egy időre jegelték a zenekar működési engedélyét. Decemberben Romániában Szekeres Gábor, az Atlasz dobosa ült be Laux helyére. Ezt a koncertkörutat a Securitate is intenzíven látogatta.

0 Tovább

LGT DUMA

Karácsony James: "Én azt hiszem, hogy ebben a társaságban az a jó, és azért is bírtuk ilyen sokat, mert valahogy talán így kiegészítette egymást ez a társaság, vagy valahogy passzoltunk egymáshoz, vagy talán az átlagon felüli tűrőképességünk volt, vagy szeretjük egymást talán, vagy valahogy így lehet, nem?"

0 Tovább

Az LGT még mindig gitárost keres

0 Tovább

Újra lett LGT

Bő 15 éve annak, hogy bejelentették: újra van LGT. 1997 októberében, a Friderikusz-showban hangzott el a bűvös mondat. Az újra összeállt Loksi a legnagyobb titokban készítette el legújabb lemezét, a 424 - Mozdonyoperát. Egyből el is játszottak két dalt róla a nézőknek. A műsor után éjjel 11-kor 28 lemezbolt nyitott ki országszerte, így azok, akik azonnal szerezni akartak az albumból, rögvest megvehették a korongot. Nagy volt a siker, hamarosan platinalemez lett a kiadvány. November végén az 50mló koncerten a Körcsarnokban fellépett Presser Gábor, Karácsony János és Solti János is, vagyis újra együtt zenéltek: négyen együtt a Visszatérést játszották. Az év utolsó két hónapjában járták az országot, dedikáltak. A MÁV stílusosan az IC-kocsikhoz csatolt Kádár-különvagonban szállította a vidéki helyszínekre a bandát.

0 Tovább

lgtmaraton

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek