Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Olvass bele!

A megtriplázott koncert alkalmából albummá rakta össze Szebeni András legked­vesebb képeit, melyeket a Locomotiv GT három nagy – dehogyis nagy: monumentális – buli­ján készített: Tabán 1979., LGT-show 1980., Nyugati búcsú 1992. További részletekért kattintsatok ide!

Szebeni András (Fotó: Móricz Simon)

0 Tovább

Ugye nem felejtettétek el?

Március 28 = DEDIKÁLÁS!!!!


0 Tovább

Itt vannak a telefonvideók

Továbbra is várják az LGT-koncerteken készített mobiltelefonos videókat. A http://www.kulturpart.hu/lgtoperator    és a  www.lgt.hu  oldalakra lehet feltölteni a felvételeket. Már 227 anyag gyűlt össze, ezeket itt lehet megnézni:

0 Tovább

Jön, jön, jön az LGT-s fotóalbum

Március 28-án tartják az LGT – etűdök kamerára és három helyszínre – című fotóalbum dedikálással egybekötött nyilvános bemutatóját. Az esemény Budapesten, az Írók Boltjában lesz, 17 órakor kezdődik majd. Keresztury Tibor, a Litera.hu főszerkesztője, a MüPa irodalmi szerkesztője mutatja be az albumot, és beszélget Szebeni Andrással és Presser Gáborral. Ott lesz és dedikál Somló Tamás, Karácsony János és Solti János is.

A kiadványt az LGT február 15-16-17-én megtartott teltházas Aréna-beli koncertjeihez időzítve
jelentette meg a ShowTime.

A huszonnégy önálló albumot, közel ötven bel- és külföldi kiállítást jegyző, Balogh Rudolf-
díjas Érdemes Művész szakmája azon elismert, legjelentősebb mesterei közé tartozik, akik
számára a fényképezés nem a puszta megörökítéssel azonos. „A fényképész azért fényképez,
hogy megmutassa másoknak, amit ők nem látnak” – írja Presser Gábor az album bevezetőjében – hozzáfűzve, hogy „Valamint más okokból is.” Ezen okok közé Szebeni Andás esetében a személyes érintettség és a művészi kifejezésvágy biztosan beletartozik. Közel négy évtizedes kapcsolat fűzi az LGT-hez – belülről követi a történetet a kezdeti időktől a jelenig. Innen látásmódjának érzelmi fedezete, átfűtöttsége és művészi hitele.

A könyv három helyszínre, három legendás eseményre, az 1979-es tabáni koncertre, a Sándor Pál által forgatott 1980-as LGT-showra, valamint az 1992-es, a Nyugati pályaudvaron megrendezett búcsúkoncertre épül, tagolódik. Három olyan alkalom művészi dokumentálását tartalmazza tehát, melyek nélkül az LGT története nem elmesélhető. S hogy az exkluzív kiállítású, dalszöveg- idézetekkel színesített album ne a mitizálás, a szoborállítás alkalma legyen, hanem egy rendkívül élvezetes időutazás, újraélés élményét nyújtsa, arról a fényképész közelnézetén túl a képekhez személyes kommentárokat fűző Presser Gábor humoros, rezignált, vallomásos, meditatív jegyzetei gondoskodnak.

0 Tovább

Miénk itt a tér

0 Tovább

lgtmaraton

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek