Egy amerikai turné a '70-es években álomnak tűnt egy magyar zenekar számára. De nem az LGT-nek. Laux József dobos-menedzser zseniális szervezőkészségének hála az amúgy is sikeres Loksi előtt újabb kapuk nyíltak ki.

Laux Amerikában megismerkedett egy jómódú magyar származású üzletemberrel, aki már-már misszójának tekintette, hogy a magyar kultúrát támogatja. A zenekarvezető megkédezte tőle, hogy szárnyai alá venne-e egy rockbandát, és a válasz igen volt. Hamarosan fel is vették a BUMMM! angol nyelvű változatát Londonban, majd utaztak Amerikába.

Több kacskaringós sztori is kapcsolódik ehhez az időszakhoz, az egyik legérdekesebb talán az, hogy majdnem visszafordították a zenészeket Magyarországra, mert a Kennedy reptéren kiderült, hogy nem stimmelt minden a papírjaikkal, ám ekkor segítőjük egyik közeli ismerőse, az amerikai külügyminiszter bevonásával oldotta meg a helyzetet. Több hónapig tartó utazás, koncertezés vette kezdetét, és már készült a második angol nyelvű lemez, amikor váratlan fordulat történt: ekkor derült ki, hogy Barta Tamás nem akar hazajönni. Ennek súlyos ára lett: érvényét veszítette a három amerikai turnéra és három lemezre szóló szerződés.