Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ugye, mi jóbarátok vagyunk?

1978-ban az LGT-sztori talán legkitartóbb filmes krónikása, Sándor Pál tévéshow-t rendez a Zene lemez anyagára építve: Ugye, mi jóbarátok vagyunk? Nem sokkal később, a tabáni koncertről - vendég a V'Moto-Rock és Zorán - forgat dokfilmet, amiben a zenekar technikusai kerülnek a középpontba. Van ugyan egy nagy nyári országos turné, a munka dandárját a Mindenki című lemez felvételei jelentik. A banda nagy elánnal dolgozik, ám "ott fenn" folyton keresztbe tesznek, előbb az Amerika című dal szövegét tiltják le, majd a dupla album borítójára üt pecsétet a cenzor.

Eifert János betiltott lemezborítója

0 Tovább

Lehet, hogy tripláznak...

Olyan tempóban fogynak a jegyek, hogy gyakorlatilag már alig kapni belépőt az LGT februári koncertjeire. A zenekart és a koncertet szervező céget is meglepte, hogy ekkora az érdeklődés, hiszen az eredetileg tervezett buli mellé már korábban be kellett iktatni egy másodikat. Ám úgy tűnik, hogy lenne igény egy harmadikra is. Már el is kezdődtek a tárgyalások. Hamarosan kiderül, hogy mire jutnak:-)

0 Tovább

Húsz éve történt

1992 decemberében sem volt híján a történéseknek a Loksi:-) Megjelent a Zörr, az Amadinda, a Locomotiv GT és a Trio Stendhal közös lemeze. Boltokba került a Best os Locomotiv GT 1971-1992 kazetta, valamint az LGT Nagy Képes Kottás Emlékkönyv, kottákkal, dalszövegekkel, archív fotókkal, kortárs művészeti alkotások reprodukcióival, Presser Gábor bevezetőjével.

December 10-én bemutatták a budapesti Átrium moziban a Búcsúkoncertről készült, Kapitány Iván rendezte filmet, Báj-Báj Loksi! címmel. Ám a vetítésen botrány kerekedett: a filmet gyártó Kozmo Film és az utómunkálatokat végző Magyar Filmlaboratórium Vállalat között elmérgesedtek az anyagi viták; ezért vagy másért, a film utolsó jelenetei nem készültek el időre, így a bemutatón ezeket nem is vetítették le.

0 Tovább

'76-ban több büntit is kaptak

Lengyelországban óriási siker volt a Kultúrpalota kongresszusi termében adott koncertről készült felvétel. A Loksit nem kérdezték meg, és nem kérték fel, mégis egy nagy és három kislemez készült az anyagból, amelyen semmiféle utómunkát nem végeztek. A magyar közönség - a KGST-nek "hála" - nem ismerhette meg ezt, ugyanis idehaza nem került forgalomba. Októberben megjelent a Locomotiv GT V., ám nem sokáig tartott az öröm. Miután kiderült, hogy Laux disszidált, lekerültek a korongok a boltok polcairól. Nem úszták meg büntetés nélkül azt sem, hogy Németországban "megmentettek" két koncertet: Németh Gábor, a Skorpió dobosa ugrott be a berlini koncerteken. Emiatt azonban egy időre jegelték a zenekar működési engedélyét. Decemberben Romániában Szekeres Gábor, az Atlasz dobosa ült be Laux helyére. Ezt a koncertkörutat a Securitate is intenzíven látogatta.

0 Tovább

Az LGT még mindig gitárost keres

0 Tovább

lgtmaraton

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek