Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Soma: "varázslatos, hogy ezt a magas zeneiséget el tudták juttatni a néphez is"

Megosztom veletek Soma Mamagésa véleményét az LGT koncertjétől. Egyébként a facebookon is olvashatóak ezek a sorok. Íme:-)

3 és fél órás volt ( szünet nélkül) az LGT zseniálisan felépített, előadott, megvalósított, bevarázsolt koncertje. Le a kalappal! Hatalmas élmény volt, hol a könnyeim potyogtak, hol lúdbőröztem, hol nevettem, hol velük énekeltem, máskor meg csak lehúnyt szemmel repültem bele a zenébe. ( Egyszer még mondtam is magamnak: „szídd föl begyem a sok zenét!”)

Szabályosan éreztem, hogy még a sejtjeim is táplálkoznak belőle.
10 zenész volt a színpadon ( plusz egy számban egy vendég gitáros), és természetesen kotta nélkül játszották az éltető zenét. ( Rengeteget próbáltak hónapokon át, ez érződött is.)
Nagyon profi dramaturgiával lett felépítve az egész, egy percre nem pilledt le ( mi sem bizonyítja jobban, a végén már majd szétrepedt a hólyagom, de nem volt szivem kimenni pisilni, mert annyira magával ragadó, beszippantó volt a koncert.)


Tele volt az Aréna, óriási energia volt, amikor az ismert számokat együtt énekelte a tömeg. Jó néhány zseniális slágerük megszólalt a tömeg által is.

Megkockáztatom, hogy az LGT minden idők legkiválóbb magyar pop-rock zenekara. Varázslatos, hogy ezt a magas zeneiséget el tudták juttatni a néphez is! Presser Gábor hihetetlenül sok oldalú, hatalmas tudású művész. Nagy tudású művész még van jó néhány, de ilyen sok oldalú, ennyi stílusban mesterien jártas nem nagyon.


De ugyanígy sorolhatnám a többi zseniális zenészt is, az ezer hangszeren játszó, fantasztikusan éneklő Somló Tamást, a gyönyörű dalokat író, és még mindig tüzesen gitározó Karácsony Jánost, a kiváló dobost Solti Jánost, s a többi nagyszerű muzsikust.


Úgyhogy rengeteg íze, színe volt az estének minden szempontból, ugyanis a hangzás mellé látvány és fénytechnika is párosult. Szellemesek voltak a kivetített képek, az Aréna közepére bevarázsolt Tabán ( fű nélkül, mindenféle fű nélkül…ez finom poén volt) , a táncosok pillanatnyi felvillanása.


Nagyon izgalmas és szellemes hangszerelési megoldásokkal volt tele az este, és volt 1-2 szám, amikor nekem totálisan bejött az Emerson Lake and Palmer, azon belül is azok a „jó elborult” számok, amikor szinte azt érzed, hogy a zene túllép a 3 dimenzión. Újakat nyit.
Egyértelmű, hogy a zenében van a legnagyobb varázserő! Köszönjük LGT!!!

0 Tovább

Végig azonos hőfokon...

Ritka, hogy egy koncertnek egyetlen unalmas pillatana se legyen. Furcsa, de a bő háromórás koncert alatt egyszer sem éreztem, hogy lassan telik az idő, és úgy tűnt, hogy a körülöttem ülők, és a küzdőtéren táncolók is hasonló véleményen lehettek: voltak számok, amiket végigtapsoltak, lábukkal ütötték a ritmust, hangosan énekeltek... Vannak zenészek, akik hatvan felett valahogy megkopnak, és már nem úgy szólnak a dalaik, nem olyan a koncertek hangulata, mint annak idején. Hát... az LGT maratoni bulijaira ez nagyon nem igaz. Ha nem tudtam volna, hogy egy 41 éves banda szórakoztatja a közönséget, biztosan nem találtam volna ki. Az egész fellépés tele volt élettel, össze sem tudtam számolni, hány féle hangszert láttam a színpadon, és végig azt érezhette a közönség, hogy minden értük történik. Volt, hogy táncoló fiatalok lepték el az Aréna színpadát, volt, hogy egyetlen hangszer szólt csupán, dinamikus, és egyszerre letisztult volt az egész. És hát kár volna múlt időben fogalmazni, hisz ma este még lesz egy koncert, amin biztosan hasonló izgalmak várják a közönséget:-)

0 Tovább

Fergeteges bulit csaptak

"Mi vagyunk a zenekar. És ti kik vagytok?" - kérdezte Presser Gábor a pénteki monstre koncert közönségétől, mire mindenki bekiabálta a nevét. Majd elstartolt a maratoni buli. Lendületes, energikus, ötletekkel teli és valahogy nagyon otthonos volt, ami talán furcsán hangzik, tekintve, hogy a teltházas Aréna előtt játszott a Loksi. Mégis végig érezhette a közönség, hogy nekik zenélnek, minden azért történik, hogy minél több élménnyel térjenek haza. Volt, hogy a nézők között tűnt fel Karácsony János, hogy elénekeljen pár dalt, majd a küzdőtér közepén felállított kis színpadon jelentek meg a zenészek, megidézve a tabáni koncertek hangulatát. Hibátlan hangzás, látvány fogadta a rajongókat. Szívvel-lélekkel játszott az LGT, a közönség pedig együtt "élt" velük. Láttam tiniket és nyolcvanasokat is a koncerten, az Ő még csak most 14 című dalba pedig beszállt a Barta Tamás Gitárverseny győztese, Enyedi Sándor is. Összességében óriási élmény volt, és ez vár a következő két koncert közönségére is. Az a mondat jutott eszembe, amit Presser Gábor mondott nekem egyszer: "tudod, én már nehezen írok le dolgokat, mert sokszor át kell rágni a sorokat, hogy tökéletesek legyenek, hogy minden a helyén legyen, mert csak úgy érdemes..." Ezt a tökéletességet éreztem a koncerten is, ilyet pedig csak a legnagyobbak tudnak. Bocs, ha elfogult voltam:-))))

Fotó: MTI

0 Tovább

Már csak pár óra...

Néhány óra, és elstartol az LGT koncert. Mától három napon át minden este maratoni bulit tart a legendás, mégis friss zenekar az Arénában. A Klebelsberg Kultúrkúriában tartott zártkörű fellépésükön bebizonyították, hogy remek formában vannak: Presser, Karácsony, Somló és Solti lelkesedése, lendülete a régi. Mivel kisebb nagyobb szünetekkel bő négy évtizede zenélnek együtt, így igazi stíluskavalkád jellemezi az előadásukat. A bluestól a hard rockig, a progresszívtől a rock and rollig terjed a repertoár. Harminc-negyven dalt adnak majd elő a mostani bulikon, így a közönség nemcsak a nagy slágereket hallgathatja meg, hanem olyan dalokat is, amelyek nem szólnak nap mint nap a rádiókból.

0 Tovább

A nézők lesznek az operatőrök

Mozikészítésre csábít az LGT. Azt kérik a közönségtől, hogy mindenképpen hozzanak magukkal mobiltelefont a maratoni bulikra, mert az ezekkel felvett videókból gyúrják majd össze a koncertről készült dokumentumfilmet. A nézőtéri operatőröknek  csak annyi a dolga, hogy a  www.lgt.hu weboldalon névvel, telefonszámmal, e-mailcímmel regisztráljanak, ÉS feltöltsék az  általuk forgatott anyag nekik legjobban tetsző  részeit.  Amennyiben a feltöltött részlet(ek) bekerülnek a moziba, az  alkotók értesítik  a regisztrált  operatőrt.

Az operatőri „munka” önkéntes.  A felhasznált anyag nem kerül a zenekar kizárólagos tulajdonába, ám azt az LGT korlátlanul és egyéb térítés nélkül felhasználhatja.

Az  operatőr neve  szerepel  az elkészült koncert-dokumentumfilm alkotói  között . Csak  és kizárólag  telefonos felvételeket várnak.

Ha elegendő  minőségű és mennyiségű anyag gyűlik össze, indulhat a mozizás!:-)

0 Tovább
«
123

lgtmaraton

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek