Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Már csak egyet kell aludni...

Már nem kell sokáig várniuk az LGT-rajongóknak: elindult a visszaszámlálás! 11-én este Komáromban, a sportcsarnokban állnak színpadra a zenészek, este hétkor kezdődik a buli, jövő pénteken pedig startol a három állomásos budapesti maraton. A Loksi öt és fél év után szánta rá magát, hogy koncertezzen, és az óriási érdeklődés miatt három fellépés is lesz zsinórban az Arénában. A zenészek legalább három órán át szórakoztatják majd a közönséget.

0 Tovább

Felesleges ebben túl sokat látni...

Úgy tűnik, hogy egy jó koncerthez nem feltétlenül kell apropó. Az LGT három hatalmas bulit is tart a napokban az Arénában, de Presser Gábor szerint felesleges ebben túl sokat látni. A csaknem harminc éve azonos felállásban zenélő Loksi egész egyszerűen csak játszik majd, ehhez pedig nem kell sem jubileum, sem születésnap, sem visszavonulás, elég pár hangszer és némi hallgatóság. A szervezők és a zenészek sem gondolták a maratoni buli kitalálásakor, hogy a legendás banda háromszor is megtölti majd egymás után az Arénát. Maga a helyszín is rendhagyó, hiszen eddig még soha nem léptek itt színpadra Presserék.

0 Tovább

„Készül már a kép, ha nem ismernéd még…”

Úgy látszik, a február az LGT-ről szól. Három koncertet tartanak az Arénában, és ha ez még nem lenne elég, egy csodás fotóalbum is megjelenik a bulik apropóján. Szebeni András kiadványa egyedülálló, hisz ilyen könyv most először jelenik meg a Loksiról. A zenekar életéből három fontos történetet mutat be a fényképész: Tabán 1979, LGT show 1980.Nyugati búcsú 1992. Soha eddig ilyen összeállításban nem látott képek, Presser Gábor kommentárjaival. A klasszikus fekete fehér és a néha egészen elvarázsolt színek fogadják az olvasót.



Egy kis visszaemlékezés Szebeni Andrástól:-)

"A tabáni képeket majd negyven éve készítettem. Az egész hegyoldalt
betakarta a tömeg. Fiúk, lányok, szakállasok, hosszú hajúak és szép arcúak.
Hullámzottak, hömpölyögtek, kívülről tudták a szöveget, ismételték a refrént.
Azt hiszem, akkor örültünk. Nagyon. Mindenki.

Aztán néhány éjszakára a zenekar, csomó szép lány, modellek, lámpák,
technika, Sándor Pál – a mozis – vezényletével kiköltözött a város peremére,
egy romba. Itt forgott az LGT-show, a Nézd, az őrült mit csinál. A felkérés az
volt, csináljak önálló képeket, amelyek a filmben is szerepelnek majd. Hát
tessék. Itt vannak. És szerepeltek.

Aztán Presser szólt, hogy a Nyugatiból kitolat a mozdony a Locomotiv GT-
vel. Volt egyszer egy zenekar. Nem volt egyszerű, három napig szóltak,
naponta tizenötezer ember… és egy búcsú. Szomorú vagy, nem akarod, hogy
elmenjenek, de fényképezel.

Aztán megint eltelt vagy húsz év, s most újra szólnak. No igen, ilyen a rock
and roll!"

0 Tovább

Óriási lelki terhet is jelent a 3 napos maratoni buli

Minden várakozást felülmúló érdeklődés fogadta az LGT-koncerteket. Maguk a zenészek sem gondolták, hogy ilyen nehéz időkben, amikor az embereknek kevés a pénzük, egymás után háromszor is sikerül megtölteni az Arénát. Ám a jegyeladások szerint igenis sokan vannak azok, akik szívesen áldoznak azért, hogy kedvenceiket láthassák a színpadon. Természetesen ez nagyszerű érzés, de hatalmas lelki teher is - mondja Presser Gábor, aki szerint hiába írnának új dalokat, a közönség ugyanis elsősorban a régi slágerekre kíváncsi. Csaknem kétszáz szerzeményük van, ebből a Loksi tagjai belső szavazással állítottak össze egy ötvenes listát, ez lesz a maratoni koncertek repertoárjának alapja. Ebből kerül majd ki az a körülbelül harminc szám, amit előadnak a közönségnek. Lesz egy blokk, amely Barta Tamásnak állít emléket. Ennek részeként hangzik majd el az Ő még csak most 14, a gitárverseny győztesével.

Fotó: MTI

1 Tovább

Gőzerővel készül a gitárverseny győztese

Az LGT számára egy élő legenda. Az, hogy velük egy színpadra léphet, szakmai élete egyik legszebb ajándéka lesz - mondja Enyedi Sándor, a Barta Tamás gitárverseny győztese, aki a maratoni koncerteken beszáll az Ő még csak most 14 című dalba zenélni. Külön öröm számára, hogy egy komoly szakmai zsűri döntött úgy, hogy ő lépjen majd fel a koncerteken, naponta gyakorol, hogy a legjobb formában legyen. Magáról elárulta, hogy nemcsak gitározik, hanem énekel és dalokat is szerez. Évek óta fejleszt egy különleges gitártechnikát, amellyel népszerű zeneműveket, saját dalokat dolgoz át hangszerére. Önálló előadói esteken, klubokban és más rendezvényeken szokta ezeket előadni.

0 Tovább

lgtmaraton

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek