Fergeteges bulit csaptak

"Mi vagyunk a zenekar. És ti kik vagytok?" - kérdezte Presser Gábor a pénteki monstre koncert közönségétől, mire mindenki bekiabálta a nevét. Majd elstartolt a maratoni buli. Lendületes, energikus, ötletekkel teli és valahogy nagyon otthonos volt, ami talán furcsán hangzik, tekintve, hogy a teltházas Aréna előtt játszott a Loksi. Mégis végig érezhette a közönség, hogy nekik zenélnek, minden azért történik, hogy minél több élménnyel térjenek haza. Volt, hogy a nézők között tűnt fel Karácsony János, hogy elénekeljen pár dalt, majd a küzdőtér közepén felállított kis színpadon jelentek meg a zenészek, megidézve a tabáni koncertek hangulatát. Hibátlan hangzás, látvány fogadta a rajongókat. Szívvel-lélekkel játszott az LGT, a közönség pedig együtt "élt" velük. Láttam tiniket és nyolcvanasokat is a koncerten, az Ő még csak most 14 című dalba pedig beszállt a Barta Tamás Gitárverseny győztese, Enyedi Sándor is. Összességében óriási élmény volt, és ez vár a következő két koncert közönségére is. Az a mondat jutott eszembe, amit Presser Gábor mondott nekem egyszer: "tudod, én már nehezen írok le dolgokat, mert sokszor át kell rágni a sorokat, hogy tökéletesek legyenek, hogy minden a helyén legyen, mert csak úgy érdemes..." Ezt a tökéletességet éreztem a koncerten is, ilyet pedig csak a legnagyobbak tudnak. Bocs, ha elfogult voltam:-))))

Fotó: MTI

0 Tovább

Már csak pár óra...

Néhány óra, és elstartol az LGT koncert. Mától három napon át minden este maratoni bulit tart a legendás, mégis friss zenekar az Arénában. A Klebelsberg Kultúrkúriában tartott zártkörű fellépésükön bebizonyították, hogy remek formában vannak: Presser, Karácsony, Somló és Solti lelkesedése, lendülete a régi. Mivel kisebb nagyobb szünetekkel bő négy évtizede zenélnek együtt, így igazi stíluskavalkád jellemezi az előadásukat. A bluestól a hard rockig, a progresszívtől a rock and rollig terjed a repertoár. Harminc-negyven dalt adnak majd elő a mostani bulikon, így a közönség nemcsak a nagy slágereket hallgathatja meg, hanem olyan dalokat is, amelyek nem szólnak nap mint nap a rádiókból.

0 Tovább

A nézők lesznek az operatőrök

Mozikészítésre csábít az LGT. Azt kérik a közönségtől, hogy mindenképpen hozzanak magukkal mobiltelefont a maratoni bulikra, mert az ezekkel felvett videókból gyúrják majd össze a koncertről készült dokumentumfilmet. A nézőtéri operatőröknek  csak annyi a dolga, hogy a  www.lgt.hu weboldalon névvel, telefonszámmal, e-mailcímmel regisztráljanak, ÉS feltöltsék az  általuk forgatott anyag nekik legjobban tetsző  részeit.  Amennyiben a feltöltött részlet(ek) bekerülnek a moziba, az  alkotók értesítik  a regisztrált  operatőrt.

Az operatőri „munka” önkéntes.  A felhasznált anyag nem kerül a zenekar kizárólagos tulajdonába, ám azt az LGT korlátlanul és egyéb térítés nélkül felhasználhatja.

Az  operatőr neve  szerepel  az elkészült koncert-dokumentumfilm alkotói  között . Csak  és kizárólag  telefonos felvételeket várnak.

Ha elegendő  minőségű és mennyiségű anyag gyűlik össze, indulhat a mozizás!:-)

0 Tovább

Már az utolsó simításokat végzik...

A hétfői, nagysikerű komáromi koncert után már javában a három fővárosi fellépésre gyúr az LGT. Pénteken, szombaton és vasárnap várják a rajongókat, és már szó szerint az utolsó simításokat végzik a zenészek, gyakorlatilag minden készen áll arra, hogy óriásit bulizzanak az Arénában:-)

Egy kis kedvcsináló: Somogyi Tibor képei a komáromi koncertről:

0 Tovább

Több mint nosztalgiabuli

Nosztalgiát keltő, mégis ízig-vérig modern bulira számíthatnak azok, akik részt vesznek az LGT háromnapos maratoni koncertjének egyikén. Az Arénában rendezendő koncertek nem lesznek híján a show- és látványelemeknek sem. A főszerep azonban mégiscsak a zenészeké és a daloké lesz. 30-40 számot hallgathat majd meg a közönség. A minél lenyűgözőbb hatás érdekében Karácsony János például legalább hat gitárt válogat. És már nem is kell sokat várni, hogy élőben is meg lehessen hallgatni őket:-)

0 Tovább

lgtmaraton

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek